Blog

AZ Oudenaarde en AZ Turnhout eerste ziekenhuizen met patiëntenfacturatie in de cloud

Belgische ziekenhuizen maken per jaar gemiddeld 400.000 facturen op voor patiënten. Dat zijn er ongeveer 33.000 per maand! De hoeveelheid data die ze daarvoor in korte tijd verwerken, is niet te onderschatten. Bovendien gaat het om gevoelige data: persoonsgegevens, geleverde prestaties naar aanleiding van bepaalde aandoeningen, …. Een performant en veilig systeem om deze facturen op te maken is dan ook essentieel!Microsoft Azure zorgt voor een veilige oplossing om TarFac in de cloud te brengen

TarFac biedt aan Belgische ziekenhuizen een SaaS oplossing voor tarificatie en facturatie. Deze applicatie draaide in het verleden op lokale servers van Infohos Solutions. Om de performantie en de dataveiligheid nog te verhogen, koos het bedrijf ervoor om deze servers te migreren naar Microsoft Azure, het cloud computing platform van Microsoft.

Veilige dataverwerking

De eerste twee ziekenhuizen waarvoor deze migratie werd gedaan, zijn AZ Oudenaarde en AZ Turnhout. Daarna volgden de andere TarFac ziekenhuizen.

"Toen Infohos Solutions ons voorstelde om deze migratie uit te voeren, zijn wij direct akkoord gegaan. De garanties die Microsoft ons bood voor beveiliging van de gegevens in TarFac trok ons over de streep” zegt Tim De Meyer, CIO bij AZ Oudenaarde. “Als ziekenhuis vinden wij het cruciaal dat wij deze zekerheid kunnen bieden aan onze patiënten."

Ook Jo Wouters, IT-directeur van AZ Turnhout, ziet enkel voordelen in de samenwerking tussen Infohos Solutions en Microsoft Azure: “De expertise van Microsoft gecombineerd met de knowhow van Infohos Solutions op het vlak van facturatie en tarificatie zorgt ervoor dat wij als ziekenhuis kunnen rekenen op een degelijke softwareoplossing voor onze facturatie. Als ziekenhuis verwachten wij immers van onze softwarepartners dat zij de volledige service voor hun rekening nemen. Zo kunnen wij als IT-dienst focussen op onze core activiteiten. Dit laat ons toe om als ziekenhuis sneller te evolueren.”

Verhoging van performantie en flexibiliteit 

In samenwerking met de IT-diensten van de ziekenhuizen en de knowhow van Microsoft België zorgde de ploeg van Infohos Solutions voor een vlekkeloze migratie. "We vinden het belangrijk om onze softwareoplossingen te baseren op de laatste technologieën. De keuze voor Microsoft Azure biedt kansen om hun technologische expertise te verwerken in onze oplossingen en zo mee met hen te evolueren. De ervaringen zijn na de eerste weken zeer positief. We merken een verhoging van de performantie van 10 tot 30%" zegt Bart Van Hoyweghen, projectleider bij Infohos Solutions "De migratie naar Microsoft Azure zorgt er ook voor dat we veel flexibeler kunnen inspelen op de noden van onze klanten.”

Ondertussen zijn ook alle andere ziekenhuizen succesvol gemigreerd.  Ook andere producten van Infohos Solutions zullen op termijn gebruik maken van de Azureoplossing.