Blog

1ste Inspiratielunch voor de Ziekenhuisapothekers was groot succes

Op 21 november 2019 ontvingen we meer dan 50 ziekenhuisapothekers, IT-verantwoordelijken, financieel verantwoordelijken, algemeen directeurs, ... uit meer dan 30 Brusselse en Waalse ziekenhuizen op de 1ste Inspiratielunch voor de Ziekenhuisapotheek. In Château de Namur schotelden we hen enkele inspirerende lezingen en een heerlijke lunch voor. Benieuwd naar de inhoud van de lezingen? Axelle Vanquaillie van Visual Harvesting zorgde voor een mooie, visuele samenvatting

Na de verwelkoming door CEO Jan Pollet gaf Véronique Limbort van CHC Luik een overzicht van de intensieve samenwerking die er is tussen het ziekenhuis en Infohos Solutions. CHC Luik heeft momenteel 6 campussen en 6 apotheken. Zij werken allemaal met de oplossing van Infohos Solutions. Daarnaast gebuikt het ziekenhuis ook Infohos Medicatiebeheer. Momenteel begeleidt Infohos Solutions het ziekenhuis ook bij de implementatie van de Apotheeksoftware in het nieuwe ziekenhuis, Montlégia, waarin 3 campussen van CHC luik  ondergebracht zullen worden. 

Ook Blaise Delhauteur liet ons met veel enthousiasme meekijken achter de schermen van zijn apotheek in CHR de la Citadelle in Luik. Het ziekenhuis startte op 1 oktober 2019 met Infohos Apotheek. Die dag werd ook de koppeling tussen het Apotheekpakket en het elektronisch voorschrift van XCare op 13 diensten actief, gingen heel wat verpleegeenheden van start met Phara en werden koppelingen gelegd met SAP, Exacto en Metavision. Een impactvolle omschakeling voor het hele ziekenhuis! Maar dankzij de goede samenwerking en de minutieuze voorbereidingvanuit het ziekenhuis en vanuit Infohos Solutions verliep deze opstart vlot.

Na het voorgerecht nam Dominque Wouters van UCL Bruxelles het woord. Zij zoomde in op de robotisering binnen de apotheekwerking van UCL en op de samenwerking rond de nieuwe WMS-functionaliteiten die Infohos Solutions aan het ontwikkelen is. Deze extra functionaliteiten zullen ervoor zorgen dat de logistieke flow nog beter georganiseerd zal worden binnen het ziekenhuis. 

Als afsluiter van de lunch serveerde business developper Koen Delaere van Infohos Solutions de aanwezigen nog een overzicht van huidige en toekomstige ontwikkelingen binnen de ziekenhuisapotheek. Hij duidde hoe Infohos Apotheek ziekenhuisapotheken helpt bij het automatiseren van processen en het optimaal organiseren van de verschillende taken van apotheek. Want dat een ziekenhuisapotheker een supermanager moet zijn, dat weten wij al langer! Hij is immers niet enkel verantwoordelijk voor een optimale logistieke werking van de apotheek, maar heeft ook veel medische en financiële verantwoordelijkheden. Een zeer veelomvattende job dus waarbij Infohos Solutions zoveel mogelijk wil helpen!

Bent u ook benieuwd waar Infohos Apotheek momenteel allemaal aan werkt om de ziekenhuisapotheek van de toekomst maximaal te ondersteunen?  U krijgt alvast een preview via deze visuele samenvatting, maar onze key accountmanagers komen het ook met veel plezier toelichten in uw ziekenhuis!