Blog

Timestamping in uw ziekenhuis

Als ziekenhuis bent u verplicht om voor bepaalde acties een timestamping bewijs te maken. Maar wat is timestamping en hoe kan de oplossing van Infohos Solutions u hierbij helpen?

Wat is timestamping?

Timestamping is een systeem dat toelaat een bewijs te bewaren van het bestaan en de inhoud van een document op een bepaalde datum en tijdstip. De term “bewijs” verwijst naar het feit dat niemand, zelfs niet de eigenaar van het document, het timestamping-certificaat kan wijzigen. 

Het eHealth-platform levert het bewijs dat documenten (voornamelijk elektronische voorschriften en orders) op een bepaalde datum en tijdstip werden aangemaakt, maar heeft zelf geen kennis van de inhoud ervan gezien die gecodeerd doorgestuurd wordt naar het eHealth platform.
 
In geval van controle wordt de codering opnieuw toegepast op het desbetreffende document. De verkregen code wordt vergeleken met de code die bij het eHealth-platform wordt bewaard. Als beide codes identiek zijn, betekent dit dat het voorschrift niet gewijzigd werd. 

Via deze link krijgt u meer info over eHealth timestamping.

Hoe werkt de Timestamping Service van Infohos Solutions?

Infohos Solutions koos ervoor om de timestamping service onder te brengen in de Infohos eHealth Connector. Deze connector wordt binnen de ziekenhuizen gebruikt voor de communicatie met de eHealthdiensten van Recip-e, MUREG, Mediprima, eBirth en MyCareNet. Van deze service wordt o.a. gebruik gemaakt voor het timestampen van voorschriften, orders, … die worden aangemaakt in Infohos Medicatiebeheer of RX of in externe pakketten zoals GLIMS, ComeoCare, …

Voordeel van timestamping via de Infohos eHealth Connector?

Deze gecentraliseerde aanpak van eHealth implementaties zorgt ervoor dat het beheer van het NIHII-certificaat eenvoudiger kan gebeuren voor alle voorziene eHealth diensten. Dit kan volledig en autonoom gebeuren door het ziekenhuis. 

Ook het opvolgen van de statussen en het opvragen van de berichten per geconfigureerde dienst zijn gelijklopend en transparant voor het ziekenhuis. Hiervoor kan u gebruik maken van de overzichtelijke viewer die de Infohos eHealth Connector aanbiedt.

eHealth stopt ondersteuning Timestamping TLS 1.0 en TLS 1.1

Op 25/06/2019 heeft eHealth aangegeven dat het communicatie- en encryptieprotocol TLS versie 1.0 en 1.1 gedeactiveerd wordt vanaf 20/10/2019. Dit heeft gevolgen bestaande timestamping services die gebruik maken van dit protocol. Dit was het geval voor de ‘oude’ timestamping service van Infohos Solutions. De nieuwe Timestamping Service die gebruik maakt van de Infohos eHealthconnector maakt geen gebruik van TLS 1.0 en TLS 1.1, maar van een nieuwer protocol.

Infohos Timestamping Service gebruiken in uw ziekenhuis?

Meer weten over deze Timestamping Service? Contacteer uw accountmanager of vraag meer informatie aan onze helpdesk via helpdesk@infohos.be