Blog

Management neemt activiteiten van Infohos over

Op 1 april 2019 zijn de bedrijfsactiviteiten van Infohos Services via een management buy-out overgenomen door 5 managers van het bedrijf. Door de overname wil het vijftal enerzijds continuïteit garanderen in producten en dienstverlening voor meer dan 65 Belgische ziekenhuizen en openbare besturen. Daarnaast willen de nieuwe eigenaars ook een versnelling hoger schakelen door extra te investeren in enkele strategische producten zoals hun oplossing voor de ziekenhuisapotheek, voor tarificatie en facturatie (TarFac) en voor business intelligence voor ziekenhuizen (IHI). De activiteiten zullen verder uitgebouwd worden onder de vlag “Infohos Solutions”.

“We hebben van onze aandeelhouders de voorbije jaren de steun gekregen om te ondernemen en om een sterk bedrijf uit te bouwen. Via de management buy-out willen we de uitgestippelde strategie verderzetten maar wensen we tevens versneld te investeren in onder meer enkele van onze kernproducten.” zegt Jan Pollet, CEO van Infohos Solutions.

“Binnen de snel evoluerende ziekenhuiswereld zijn krachtige softwarepakketten meer dan ooit bepalend voor een goede dienstverlening. De gezondheidssector staat immers voor grote uitdagingen: de patiëntenzorg wordt steeds complexer en veeleisender, ziekenhuizen staan onder financiële druk en de wijzigende Belgische wetgeving zorgt voor een constante evolutie van procedures. Performante software en digitalisering van processen helpt ziekenhuizen te zorgen voor de nodige transparantie, efficiëntie en kwaliteitszorg. Ziekenhuizen moeten kunnen focussen op hun kerntaak: kwalitatieve zorg bieden. Ze hoeven niet wakker te liggen van de software die deze processen ondersteunt. Daarvoor kunnen ze meer dan ooit rekenen op hun partner Infohos Solutions.”